sýrárna

V naší sýrárně nabízíme sýry z kravského, ovčího a kozího mléka od malých farmářů z Holandska, italské sýrárny Gran Moravia v Litovli, z Itálie, Francie atd., které se poznají podle své jedinečné, unikátní a nezaměnitelné chuti, a vyznačují se svým jedinečným unikátním u všech sýrů specifickým aroma.

Námi nabízené  sýry jsou tou pravou pochoutkou pro všechny gurmány, ale nejen pro ně, i laik si na nich vždy pochutná.

Samozřejmostí je ochutnávka vybraného sýra, jeho správné nakrájení a vhodné zabalení. Zákazníkům také rádi doporučíme vhodnou kombinaci sýrů a vína.

Naše nabídka:

1. Jemně zralý 9 týdnů 

syr1  Sýr je zralý 9 týdnů a zraje a odborně se šlechtí na masivních dřevěných prknech. Vyznačuje se jemnou smetanovou chutí s krémovým nádechem a je vyroben z kravského pasterizovaného mléka. Díky vyššímu obsahu tuku (48 %) má mladý sýr výrazně jemnou krémovou chuť. Ideální je konzumace tohoto druhu sýru s chlebem.

2. Zralý 3 měsíce 

syr1  Tato 3 měsíce na dřevěných prknech zrající Gouda se vyznačuje velmi plnou zralou a výraznou chutí a je vyrobena z kravského pasterizovaného mléka s 48 % obsahem tuku. Ideální je konzumace tohoto druhu sýru s chlebem a doporučujeme ho nakrájet na malé kostičky jako pochoutku k vínu, nebo jako sýrový dezert.

3. Starý 1 rok 

syr  Naše jednoroční stará Gouda má ostrou a plnou chuť, kterou po sobě na jazyce velmi dlouho zanechává. Je vyrobena z kravského pasterizovaného mléka s 48% obsahem tuku. Stará Gouda je po dobu zrání jednoho roku velmi odborně šlechtěna na dřevěných prknech. Tento výborný sýr se konzumuje nejlépe s chlebem, či k vínu.

4. Starý 5 let 

syr14  Tento výborný sýr se konzumuje nejlépe s chlebem, či Jeden z nejstarších sýrů, který je možno zakoupit. Má k vínu. zlatavě hnědou barvu, krásnou výraznou velmi plnou chuť, při krájení se trošku rozpadá a drolí na kousky, při kousání je cítit křupání krystalek soli, ale v ústech se krásně rozplývá. Sýr pro znalce. Hodí se především k červeným hutnějším vínům.

5. Maasdammer 

syr15 Maasdammer je holandský sýr švýcarského typu. Je výbornou ekvivalentou známého švýcarského ementálu. Zraje rychleji než ostatní holandské sýry a vyrábí se z kravského pasterizovaného mléka s 48 % obsahem tuku a obdobně jako ementál obsahuje typické sýrové díry, vznikající během zrání. Chuťově je sladší a ořechovější. Díky vyššímu obsahu vlhkosti je také měkčí.
Maasdamer je výborný jako desertní sýr s ryzlinkem, nebo jako obloha sendviče či toastu. Lze také použít k přípravĕ sýrové fondu.

6. Ořechový jemně zralý 

syr3  Jemně zralá Gouda s jemnou lahodnou nasládlou ořechovou chuťí a obsahem 48 %tuku. Je vhodný ke sklenici vína a nepostradatelný v sýrové obložené míse.

7. Pesto zelené

syr4  Tento farmářský sýr se vyznačuje nepřehlédnutelnou zelenou barvu a výraznou speciální italskou chuťí zeleného pesta. Hlavní složkou je čerstvá bazalka, piniové oříšky a česnek.

8. Pesto červené 

syr5  Tento farmářské sýr se vyznačuje nepřehlédnutelnou červenou barvou a výraznou speciální italskou chuťi rosso pesta. Hlavní složkou jsou usušená rajčata a červené pesto.

9. Jemnĕ zralý s chilli papričkami

syr7  Farmářský sýr vhodný pro milovníky sýrů. Vyznačuje se červeno – oranžovou barvu a jeho chuť je, jak již očekáváte velmi pikantní a ostrá.

10. Lanýž

syr6  Pravá pochoutka.
Holandská sýrová specialita se skutečnými kousky černého lanýže, pro pravé gurmány.

11. Kozí sýr jemnĕ zralý 9 týdnů

syr8  Vynikající kozí sýr s mírným aroma a jemnou delikátní chutí.

12. Kozí sýr Zralý 3 měsíce 

syr8  Zrající kozí sýr s výraznou a plnou chutí.

13. Kozí sýr Starý 1 rok 

syr9  Starý 12 měsíců vyzrálý kozí sýr se vyznačuje plnou přirozenou chutí s pikantním charakterem.

14. Kozí sýr s koriandrem 

syr10  Tento kozí sýr s jemnou příchutí koriandru je v Nizozemí velmi ceněn kvůli své vynikající chuti a vysoké kvalitĕ.

15. Kozí sýr s kopřivou 

syr11  Spolu s nádechem česneku a vůní kopřivy zanechává tento kozí sýr na jazyku plnou a pikantní chuť.

16. Kozí sýr čerstvý Natural 

syr12  Natural je lahodný smetanový kozí sýr, který se připravuje z čerstvého kozího mléka. Díky svěží a jemné chuti a konzistencí je ideální pro použití ve všech druzích studených a teplých pokrmů.

17. Farmářský ovčí sýr zralý 3 mĕsíce

syr13  Po ochutnání tohoto ovčího sýru budete velmi překvapeni jeho plnou chutí. Má velmi osobitou chuť a díky svému charakteru je velmi ceněn milovníky sýru. Ovčí sýr je vhodný pro osoby s alergií na kravské mléko, jelikož je vyroben z 100% ovčího mléka. Ovčí sýr je bohatý na vitamíny A, B a C, které jsou v nĕm v mnohem vetší míře zastoupeny než u kravské, či kozí goudy. Obsahuje také vitamin B13, který je velmi prospěšný pro střevní mikroflóru. . Během výrobního procesu, je věnována velká pozornost hygieně a vysoké kvalitě ovčího mléka.